Swipe to the left

Blog

Compatibilitate anvelope - Cum alegi cauciucurile mașinii pentru performanță și confort maxim la volan?

Autor: AUTO SOFT 26 octombrie 2020 4534 Vizualizari

Anvelopele reprezintă singurul punct de contact dintre mașină și șosea, astfel că totul - de la manevrabilitatea și performanța vehiculului, până la confortul și siguranța la volan - depinde de cât de eficiente sunt cauciucurile.

Pentru a funcționa corespunzător, este extrem de important ca anvelopele să se potrivească cu sistemele de suspensie, să răspundă corect la comenzile direcției și să reziste forțelor extreme exercitate asupra lor, precum manevre de frânare, de accelerație și viraje. Fiecare mașină este echipată cu un set de cauciucuri de la producător, însă, dacă vrei să le schimbi pe parcurs, trebuie să te asiguri că noile pneuri sunt compatibile din punct de vedere al dimensiunilor și al indicelui de sarcină și de viteză.

Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre compatibilitatea anvelopelor!

Distanța de frânare - Află tot ce trebuie să știi despre ea pentru a evita accidentele rutiere!

Autor: AUTO SOFT 21 octombrie 2020 8897 Vizualizari

Viteza excesivă și aprecierea incorectă a distanței optime de frânare se numără printre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere. Atunci când ești la volan, este esențial să știi să te adaptezi condițiilor de trafic, să păstrezi distanța necesară între autovehicule și să fii foarte concentrat la drum.

Orice secundă de neatenție, în care întârzii să apeși pedala de frână, determină automobilul să parcurgă o distanță în plus, care poate fi fatală pentru participanții la trafic. Află din acest articol cum să estimezi corect distanța de frânare, astfel încât să eviți producerea unei coliziuni nedorite în trafic.

ABS – Află care este rolul acestui senzor în sistemul de frânare!

Autor: AUTO SOFT 15 octombrie 2020 21571 Vizualizari

Sistemul de frânare este unul dintre cele mai importante componente ale unui automobil. Acesta este responsabil de oprirea în siguranță atunci când un obstacol apare brusc în fața conducătorului auto.

Din fericire, sistemul de frânare al autovehiculelor a fost și este permanent îmbunătățit prin adăugarea de noi elemente de siguranță. Senzorul ABS este unul dintre cele mai vechi și mai importante ansambluri, care asigură oprirea în siguranță în situații neprevăzute.

Pentru cei care se întreabă ce înseamnă ABS, trebuie menționat faptul că nu reprezintă întregul sistem de frânare, ci este o parte integrantă a acestuia și are un rol bine stabilit.

ABS sau anti-lock braking system se traduce prin sistemul care previne blocarea roților la frânare și care, începând din 2011, a devenit obligatoriu, așadar, dacă ai o mașină fabricată în acest an, un astfel de senzor trebuie să fie prezent pe fiecare roată în parte.

În ultimii ani, acesta a fost completat de sisteme adiționale, însă dovada că senzorul ABS rămâne foarte important în cazul frânării este prezența lui și la automobilele de generație nouă, bineînțeles cu îmbunătățirile de rigoare.

Ce face senzorul ABS și de ce este el atât de important ? Află mai jos răspunsul la această întrebare și nu numai.

Distribuția – Află care este diferența dintre motoarele pe benzină și cele Diesel!

Autor: AUTO SOFT 9 octombrie 2020 9061 Vizualizari

Ca șofer, cu siguranță știi destul de multe despre motor, una dintre cele mai importante componente ale acestuia fiind distribuția.

Cei aflați la început de drum într-ale șoferiei, care se întreabă ce este distribuția, ar trebui să știe că este un subansamblu al motorului, care are rolul de a sincroniza admisia și evacuarea acestuia în funcție de poziția cilindrilor, respectând timpii de ardere.

Ceea ce știu toți șoferii este faptul că există două tipuri de motoare: cel pe benzină și cel pe motorină. Trebuie respectate anumite caracteristici ale acestora atunci când vine vorba despre modul de funcționare a distribuției auto? Are tipul de combustibil folosit vreo influență asupra acesteia? Iată două întrebări la care vei găsi răspunsuri în acest articol.

Pentru că, cel mai des, șoferii începători se întreabă la câți km se schimbă distribuția, tot aici vei afla tot ce trebuie să știi în acest sens. Mai mult decât atât, vei descoperi mai multe detalii și despre cele două tipuri de distribuție, și anume cea pe lanț și cea pe curea.

Revizia auto - Metoda CORECTA de prelungirea vieții automobilului

Autor: AUTO SOFT 28 septembrie 2020 9150 Vizualizari

Automobilul este o investiție foarte importantă pentru orice familie, atât din punct de vedere financiar, sumele investite fiind destul de mari, cât și din punct de vedere practic, deoarece mașina reprezintă un obiect indispensabil în desfășurarea vieții moderne, confortabile. Cei mai mulți dintre români nu își permit să-și schimbe autoturismele după 2-3 ani de folosire intensă, așa că încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru a prelungi durata lor de viață. Una dintre metodele garantate în acest sens este realizarea reviziei tehnice periodice.

În articolul de mai jos vei descoperi informații utile despre ce înseamnă, când și unde trebuie făcută revizia tehnică auto, despre modalitatea în care se desfășoară această operațiune și vei afla răspunsuri la diferite întrebări pe care ți se le pui referitor la acest subiect.

Transmisia auto – Ce este și cum te poți asigura de buna funcționare a ei?

Autor: AUTO SOFT 28 septembrie 2020 8448 Vizualizari

Transmisia este un sistem complex care face parte dintre funcțiile principale ale oricărui automobil. Aceasta este formată dintr-o multitudine de componente, care au roluri individuale, dar interconectate în permanență, cu scopul de a face mașina să funcționeze. Fiind un element esențial în structura vehiculului, este important să cunoști câteva detalii tehnice despre fiecare componentă în parte. De asemenea, trebuie să știi ce defecțiuni pot avea loc și cum poți să le previi sau să le reperezi.

Din acest articol vei afla ce este transmisia auto și cum te poți asigura de buna funcționare a ei.

TPMS și importanța acestui senzor pentru schimbarea cauciucurilor

Autor: AUTO SOFT 25 septembrie 2020 8324 Vizualizari

Începând cu anul 2014, toate mașinile sunt echipate cu un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri – Tire Pressure Monitoring System – de unde și prescurtarea TPMS. Acest senzor este extrem de important pentru buna funcționare a mașinii tale, dar mai ales atunci când trebuie să înlocuiești cauciucurile, fie pe cele de vară cu cele de iarnă, fie invers, însă și atunci când le schimbi pe cele vechi cu unele noi. Descoperă, în continuare, care sunt cele mai importante aspecte legate de senzorul TPMS.

Ambreiajul - Informații și sfaturi utile pentru șoferii responsabili

Autor: AUTO SOFT 24 septembrie 2020 11444 Vizualizari

Majoritatea șoferilor din România sunt familiarizați cu ambreiajul, acesta fiind un sistem indispensabil al automobilelor pe care le conduc, în condițiile în care aproape toate mașinile din România au transmisie manuală și sunt dotate cu un astfel de mecanism. Totuși, cunoștințele despre ambreiaj nu sunt suficiente pentru a depăși orice problemă ce s-ar putea ivi la un moment dat pe carosabil, în trafic. Din acest motiv, este bine ca toți conducătorii auto să-și suplimenteze cunoștințele tehnice în acest domeniu.

În articolul de mai jos vei descoperi care este definiția ambreiajului, câteva informații utile despre rolul și componentele acestei piese auto, dar și cauzele și simptomele defecțiunilor sale și vei primi sfaturi de la specialiști în legătură cu un subiect interesant din domeniul automobilelor.

Rulmentul de roată - simptomele defectării și alte informații utile pentru șoferi

Autor: AUTO SOFT 23 septembrie 2020 12069 Vizualizari

Majoritatea șoferilor se vor întâlni cu situația în care unul sau mai mulți rulmenți ai automobilului vor funcționa impropriu, cu efecte mai puțin sau mai grave. Aceste probleme sunt, în general, greu de identificat, deoarece aceste piese se află în interiorul altor mecanisme și nu sunt la vedere.

Există, însă, câteva semne pe care oricine le poate recunoaște și, astfel, poate apela la mecanic pentru remedierea defecțiunilor. Este important ca fiecare șofer să aibă câteva informații de bază în această privință, pentru că rulmenții se uzează inevitabil și vor funcționa la un moment dat greșit.

În articolul de mai jos vei descoperi ce este și ce face un rulment, câte tipuri există și care sunt simptomele și cauzele defectării lor.

Convergența și divergența roților – Tot ce trebuie să știi despre aceste caracteristici importante!

Autor: AUTO SOFT 22 septembrie 2020 10753 Vizualizari

Unghiul de convergență este un factor esențial când vine vorba despre buna funcționare a autovehiculului tău. În funcție de gabaritul și de caracteristicile pe care le are, o multitudine de lucruri se pot modifica în structura lui. Însă, pentru a cunoaște în detaliu cele mai importante sisteme care stau la baza ansamblului mecanic, este important să iei cunoști astfel de informații în calitate de șofer începător sau experimentat. Pentru a putea înțelege câteva noțiuni despre geometria roților, poți începe prin a vedea dacă acestea sunt divergente sau convergente!

În acest articol, vei afla tot ce trebuie să știi despre convergența și divergența roților!