aprilie 2020
Ai auzit vreodată de anvelope runflat? Știi ce sunt? Știai că mașina ta poate fi echipată cu ele? În ceea ce privește aceste tipuri de cauciucuri, există o mulțime de cuvinte tehnice în jurul cărora pot fi create confuzii. Aceste accesorii sunt doar un astfel de exemplu. Este posibil să fi auzit de oameni care vorbesc despre ele sau poate ai văzut că sunt menționate online, dar nimeni nu explică în mod clar ce sunt. Aici vei găsi răspunsul.
Dacă nu ți se pare familiar, atunci nu îți face griji. Acest ghid va clarifica lucrurile. Vei regăsi, de asemenea, informațiile importante pe care trebuie să le cunoști când vine vorba de anvelopele runflat, dar și ce le diferențiază față de cele obișnuite.
Anotimpurile se schimbă, la fel și condițiile de drum, însă anvelopele tale nu trebuie să fie schimbate neapărat. Cauciucurile pe care le alegi vor face diferența între performanțele necondiționate de orice tip de condiții meteorologice și cele care sunt slab-performante.
Cât de fiabile sunt ale tale? Îți vor menține vehiculul în mișcare în toate anotimpurile? Fie ploaie, soare sau noroi, roțile ideale îți vor menține mașina în mișcare.
Dacă vrei să știi care sunt cele mai bune anvelope all-season, citește ghidul complet de mai jos și alfă tot ceea ce trebuie să știi despre ele.
Pe drumurile acoperite de apă, mai ales pe timpul ploilor torențiale, există întotdeauna riscul de acvaplanare, ceea ce determină pierderea controlului vehiculului și te pune în pericol de coliziune. Pe carosabilul umed, există întotdeauna riscuri de alunecare, dar și unele legate de vizibilitate ( cauzate de ploi puternice sau ninsori).
Este important ca orice șofer să fie pregătit și să ia în considerare riscul acvaplanării, dar să știe și cum să acționeze dacă s-ar întâmpla atunci când se află la volan și ce poate face pentru a evita acest fenomen. Mai jos, găsești informațiile despre ce înseamnă acest fenomen, dar și ce poți face în această situație.
Pentru a asigura atât conexiunea roților cu autovehiculul, cât și stabilitatea acestora, se folosesc piese de mici dimensiuni numite prezoane. Acestea joacă un rol foarte important în echilibrul mașinii, iar siguranța șoferilor este strâns legată de calitatea prezoanelor și de puterea cu care acestea sunt strânse și mențin roțile stabile.
Așa cum anvelopele autovehiculelor vin cu dimensiuni specifice, și prezoanele trebuie să respecte anumite măsurători, astfel încât să se potrivească roților și să asigure maximul de stabilitate în timpul circulației. De asemenea, ele necesită și o mentenanță corespunzătoare, deoarece sunt supuse unui uzuri intense care le degradează în timp și dăunează siguranței totale a mașinii și a pasagerilor.
Orice anvelopă are o anumită durată de viață, fiind perioada care începe la data fabricației înscrisă chiar pe suprafața acesteia și se încheie în momentul în care ea fie prezintă defecțiuni ireparabile, fie nu mai poate rula în condiții de maximă siguranță.
Durata de viață a unei anvelope poate varia în funcție de modul în care ea este întreținută și de modul șoferului de a conduce. În foarte puține cazuri este influențată durata de viață a anvelopelor de kilometrii parcurși, deoarece acest scenariu presupune ca anvelopele să fie întreținute perfect, să nu fie supuse condițiilor extreme iar condițiile de circulație să fie optime aproape constant.
Întreținerea anvelopelor este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru mașina ta din punct de vedere al siguranței și al costurilor. Cel mai simplu mod de a îngriji roțile este rapid și economic: trebuie să știi care este presiunea corectă a pneurilor.
Conducerea cu anvelope dezumflate este una dintre cele mai mari cauze ale accidentelor rutiere, conform statisticilor, și, neavând suficient aer în pneuri, pot apărea multe alte probleme. Cauciucurile care nu au o presiune corespunzătoare se uzează mai rapid, au o tracțiune slabă și reduc eficiența combustibilului.